גיוס הלוואות לעסקים

כל עסק זקוק בשלב כזה או אחר לעזרה כלכלית. יש מי שזקוק לה במהלך הפעילות השוטפת, יש מי שזקוק לה בעת משבר, ויש מי שזקוק לה בשלבי ההקמה של העסק. כיום, עקב הביקוש הרב לאפשרות גיוס הלוואות לעסקים, ניתן לראות כי קיימים גופים, ארגונים, חברות וקרנות רבים אשר כל מטרתם היא להעניק עזרה לעסקים בישראל.

עם זאת, גיוס הלוואות לעסקים הינו נושא מורכב, אשר דורש ידע מקצועי. בהתאם לכך, חשוב לחקור על הנושא, ולהבין אותו לעומק, על מנת לשפר את הסיכוי לקבלת הלוואה.

גיוס הלוואות לעסקים: 3 מקורות מרכזיים

  1. מערכת בנקאית
  2. קרנות מדינה
  3. הלוואות חוץ בנקאיות כגון חברות פיננסיות, כרטיסי אשראי, חברות ביטוח וכדומה

גיוס הלוואה מהבנק

הלוואות לעסקים אשר ניתנות על ידי הבנק מסייעות לעסקים רבים בישראל בעת בעיות תזרים מזומנים וקשיים שונים. בדרך כלל, הבנק מציע תנאים טובים ונוחים, אך חשוב לקחת בחשבון כי הוא אינו נוטה למהר לאשר כל בקשת הלוואה, בעיקר כאשר מדובר על עסקים אשר נמצאים בסיכון גבוה, עסקים בעלי היסטוריית אשראי שלילת, עסקים בתחום עיסוק בעייתי, עסקים ללא ערבויות וכדומה.

גיוס הלוואה בערבות המדינה

באמצעות השקעה עצמית אשר עומדת על עשרים וחמישה אחוזים מגובה ההלוואה, והצגה של ערבויות, עסקים בינוניים וקטנים כאחד, יכולים לגייס הלוואה בערבות המדינה, אשר ניתנת באמצעות קרנות שונות. כאשר קיימים שלושה מסלולים עיקריים:

  1. מסלול הון חוזר: מסלול זה דורש מבעל העסק בטחונות בגובה של 25% מסך גובה ההלוואה, לצד ערבות אישית עד לרגע פירעון ההלוואה
  2. מסלול השקעה: דורש בטחונות הגובה של 25% מסך ההלוואה, כמו כן, השקעה של עשרים אחוזים מגובה ההלוואה לכל הפחות
  3. מסלול הקמה: מסלול זה דורש מבעל העסק בטחונות בגובה של עשרים וחמישה אחוזים מגובה ההלוואה, לצד ערבות אישית.

גיוס הלוואה חוץ בנקאית

כיום, ישנו היצע רחב ומגוון של גופים פיננסיים אשר המטרה העיקרית והחשובה ביותר שלהם היא להעניק לעסקים קטנים ובינוניים בישראל אשראי, כלומר, הלוואה לעסק. בין הגופים החוץ בנקאים השונים ניתן למצוא חברות פנסיה, חברות ביטוח, חברות אשראי, קרנות שונות, ועוד.

גופים חוץ בנקאים למעשה מעניקים הלוואות לעסקים אשר נמצאים בקשיים עם תזרים מזומנים, מסורבי בנק, עסקים אשר מעוניינים בהלוואות הון חוזר ועוד. כמו כן, היתרון המהותי של הלוואה מסוג זה היא כי היא אינה משפיעה על מסגרת האשראי הבנקאית של העסק.

בנוסף, הלוואה מסוג זה מתאפיינת בתהליך קצר, יעיל ופשוט יותר. עם זאת, חשוב לדעת כי במקרים רבים, הלוואה על ידי גורם חוץ בנקאי כוללת ריבית גבוהה יותר. לסיכום, ניתן לראות כי כל הלוואה בעלת יתרונות וחסרונות, כאשר חשוב לערוך השוואה בין האפשרויות השונות, ולבחור במסלול נוח, אשר יתאים לאופי ולגודל העסק, ולמצבו הפיננסי.