הלוואה כנגד נכס

 הלוואה כנגד נכס הינה למעשה הלוואה אשר מעניק הבנק, וכעירבון הוא מקבל את הנכס הרלוונטי, דירה, בית פרטי, וכדומה, זאת במידה ומתקיים מצב של אי עמידה בתנאי ההלוואה. כמו כל הלוואה אשר מעניק הבנק, גם כאן, הבנק דורש הוכחות כי קיימת הכנסה יציבה וקבועה, אשר תאפשר לכם להחזיר את ההלוואה.

הלוואה כנגד נכס: אפשרות פרקטית לקבלת מימון

על אף הקושי הקיים לגיוס אשראי, ניתן לראות כי השוק הפיננסי מציע מגוון רחב של אפשרויות, כאשר הלוואה כנגד נכס תפסה תאוצה בשנים האחרונות, ומעניקה אפשרות לרבים לקבל מימון בסכומים גבוהים, תמורת שיעבוד הנכס, בתמורה להלוואה.

נכס מקרקעין למעשה מהווה עבור הבנק ביטחון, כאשר שיעבוד של הכנס מאפשר לבנק לספק הלוואה בריבית נמוכה, בהשוואה לריבית הניתנת ללא ערבון.

היתרונות הקיימים מאחורי הלוואה כנגד נכס

אחד היתרונות המובהקים והמהותיים ביותר בלקיחת הלוואה כנגד נכס הוא העובדה כי מדובר בהלוואה אשר יכולה לשמש למגוון רחב של מטרות שונות, בין אם מדובר בהשקעה עסקית או פרטית, או בהבראה כלכלית. בנוסף, בדרך כלל הלוואה מסוג זה מאפשרת ריבית אטרקטיבית יותר, ותנאים נוחים, זאת בעקבות הערבון אותו הבנק מקבל- הנכס.

באילו תנאים יש לעמוד?

קודם כל, עליכם להיות בעלי נכס, כאשר אותו נכס יכול להיות כל נכס אשר נמצא בישראל, כגון מגרש, חנות, דירה, בית פרטי וכדומה. כמו כן, חשוב לדעת כי קבלת הלוואה כנגד נכס מחייבת הערכה של שמאי, בהתאם לתקינה מסודרת.

בנוסף, קבלת הלוואה כנגד נכס מחייבת בראש ובראשונה כי ההכנסה של הלוואה תתאים לצורכי ההלוואה. במילים אחרות, הבנק בודק כי הלווה בעל הכנסה קבועה, יציבה, ומספקת, אשר תאפשר לו להחזיר באופן תקין ובטוח את ההלוואה, ולעמוד בכל התנאים הרלוונטים.

מה לגבי חלוקת ההלוואה?

בדרך כלל הלוואה כנגד נכס ניתנת לתקופות של בין חמש שנים, ועד עשרים שנה, כאשר בדרך כלל רבים בוחרים לפרוס את ההלוואה לאורך זמן בעקבות העובדה כי מדובר בסכום גבוה, והחזרים גבוהים באופן יחסי. חשוב ורצוי לפרוס את ההלוואה בצורה כזו שתתאים ליכולות הכלכליות שלכם.

כמו כן, חשוב לקחת בחשבון כי פריסה קצרה מידי עלולה לגרום בסופו של דבר לקושי בהחזר התשלומים, ואילו פריסה ארוכה מדי, יכולה להוביל לתשלומי ריבית גבוהות ורבות. לכן, מומלץ לתכנן באופן נכון את פריסת התשלומים, תוך התחשבות בשינויי מדדים וריבית.

חושבים לקחת הלוואה כנגד נכס? הנה שתי אפשרויות שעבוד שכדאי שתכירו

בהלוואות מסוג זה, ישנן שתי אפשרויות שעבוד, האחת נקראת דרגה ראשונה, והשנייה דרגה שנייה. המשמעות היא כי קיימת עדיפות לגוף המלווה שנמצא בשעבוד מדרגה ראשונה, על פני מי שנמצא בדרגה השנייה, בעת מצב של מימוש הזכויות בנכס.

כלומר, במידה ומתקיים תהליך של מכירת נכס כתוצאה מאי עמידה בתנאי ההלוואה, קודם כל יקבל את הכסף הגוף אשר נמצא בדרגה ראשונה, ורק אז הגוף אשר נמצא בדרגה שנייה. לרוב, הגוף אשר יהיה בדרגה הראשונה יהיה הבנק, אשר העניק את ההלוואה.